Zoeken in de titels op deze website:

Inhoudsopgave
Artikel

Horeca

Horeca is de bedrijfstak die alle eet- en drinkgelegenheden en logiesverstrekkende bedrijven omvat. Het woord ‘horeca’ is gevormd uit de woorden hotel, restaurant en café/catering.

Horeca is in het Nederlandse bestemmingsplan een officiële bestemming, dat wil zeggen een door de wet toegestane uitoefening van activiteit in de aangewezen ruimte. Het bestemmingsplan maakt in het algemeen onderscheid tussen vijf verschillende categorieën horeca met elk hun verstrekkende bevoegdheid in exploitatie:

    Horeca 1: fastfoodrestaurants, automatieken, snackbars, snelbuffetten, broodjeszaken, croissanteries en shoarmazaken. Horeca 2: zalenverhuurbedrijven, partycentra, sociëteiten, dancings, discotheken, nachtclubs en casino’s. Horeca 3: cafés, brasseries en bars. Horeca 4: restaurants, bistro’s, eetcafés, lunchrooms, pannenkoekenrestaurants/-huizen/-boerderijen, crêperies, koffie-

Log in of activeer deze boektitel om verder te lezen.

Om het hele document te lezen moet u eerst inloggen of deze boektitel activeren.

Inloggen

Log in met uw e-mailadres en wachtwoord om het hele document te lezen.

Nu inloggen

Activeren

Activeer deze boektitel om het hele document te lezen.

Boektitel activeren