Zoeken in de titels op deze website:

Inhoudsopgave
Artikel

Restaurants

Een restaurant is een uitgaansgelegenheid waar mensen kunnen eten tegen betaling. De naam ‘restaurant’ zou afkomstig zijn van het Franse restaurer, of herstellen. In 1765 opende de Franse kok A. Boulanger een eethuis in Parijs waar diverse soepen werden bereid waaruit de gasten een keus konden maken.

Deze soepen kregen de benaming soup restaurante: verkwikkende soep. Hieruit ontwikkelde zich het woord ‘restaurant’ in de huidige betekenis. Aan het eind van de 19e eeuw waren er restaurants op grote treinstations: stationsrestauraties.

Later kwamen er ook restaurants waar men gerechten uit een specifiek ander land kon eten, bijvoorbeeld Franse, Chinese, Italiaanse,

Log in of activeer deze boektitel om verder te lezen.

Om het hele document te lezen moet u eerst inloggen of deze boektitel activeren.

Inloggen

Log in met uw e-mailadres en wachtwoord om het hele document te lezen.

Nu inloggen

Activeren

Activeer deze boektitel om het hele document te lezen.

Boektitel activeren