Zoeken in de titels op deze website:

Inhoudsopgave
Artikel

11 ZONNEHOEVE (HILVERSUM)

Verpleeghuis Zonnehoeve in Hilversum dateert van eind jaren 1980. Het was toe aan een grondige renovatie. Opdrachtgever HilverZorg wilde de meest recente medische inzichten voor het welbevinden van de bewoners en verzorgers in het architectonische ontwerp op laten nemen. BFAS Architectuur Stedebouw uit Amsterdam maakte het renovatieontwerp en begeleidde de uitvoering. Dit hoofdstuk gaat over:

  • de opdracht;

  • het concept;

  • het ontwerp;

  • het licht en de techniek;

  • de ervaringen;

  • de projectgegevens.

11.1 OPDRACHT

Het kleinschalige groepswonen, de nieuwe woonfilosofie van Zonnehoeve, was de aanleiding voor een grondige renovatie van het verpleeghuis (zie afbeelding 11.1). Het zorgcentrum biedt onderdak aan personen met dementie. Zij

Log in of activeer deze boektitel om verder te lezen.

Om het hele document te lezen moet u eerst inloggen of deze boektitel activeren.

Inloggen

Log in met uw e-mailadres en wachtwoord om het hele document te lezen.

Nu inloggen

Activeren

Activeer deze boektitel om het hele document te lezen.

Boektitel activeren